maanantai 5. heinäkuuta 2010

Kesäkassi

Uhh... Jos tätä blogia aloittaessani murehdin tulevia kesäkelejä, niin nyt ei ole kyllä huolen häivää etteikö topeille ja mekoille olisi käyttöä. Täällä Tampereen suunnalla on ainakin piisannut aurinkoa ja lämpöä. Mikään ei viilennä kuumilla kesäkeleillä paremmin kuin jäätelö. Taloudestamme löytyy onneksi oma jätskikuski, eli 8v tyttäreni, joka tykkää käydä toimittamassa pieniä asioita lähikaupassamme. Hänellä ei kuitenkaan ollut kesäistä kassia, johon lompakon, kännykän ja pienet ostokset saisi laitettua - niinpä oli korkea aika tehdä sellainen.Kassi on melko pieni, juuri tuollaiselle pienelle tytölle sopiva. Kaavat ovat ihan omasta päästäni, kun en tähän hätään löytänyt mieleistä kassia kirjoista tai lehdistä. Kassin ulkovuori on puuvillakukkakangasta ja vuoreksi laitoin lähes saman väristä, mutta hieman tukevampaa puuvillaa, joka on osittain käännetty ulkovuoren päälle. Brodyyriä vielä koristeeksi ja valmista tuli!Olen aivan rakastunut tuohon brodyyriin. Tuntuu, että se menee kankaan kuin kankaan kanssa.

2 kommenttia:

 1. Syötävän suloinen! Huomasin, että olit jakanut pupupehmon kaavat - olisiko mahdollista saada tämänkin kaavat?

  VastaaPoista
 2. Täytyypä katsoa. Piirsin kaavat vapaalla kädellä paperille ja ehdin jo leikellä ja ehkä jopa hävittääkin ne! Yritän saada ne jakoon jollain konstilla.

  Kassi on kuitenkin helppo tehdä itsekin. Pitää vain valmistaa kaksi sisäkkäistä kassia, joista se, joka toimittaa vuoren virkaa, tehdään korkeammaksi kuin päälikangas. Vuorikangas käännetään päälikankaan päälle kaulukseksi. Jos haluaa rypytyksiä, päälimmäisenä oleva kassi tehdään suuaukoltaan leveämmäksi ja rypytysten avulla pienennetään sopivan kokoiseksi vuoriin nähden.

  Sangat ovat suorakaiteen muotoisia suikaleita, jotka ompelin tukeviksi pötkylöiksi taittamalla ne ensin kanttinauhaksi (reunat keskelle) ja sitten vielä kaksinkerroin.

  Toivottavasti tästä sepustuksesta oli apua pahimpaan kassikuumeeseen. Jos haluat käyttää noita samoja kankaita, niin pieni varoituksen sana. Ovat vaaleampia luonnossa, sellaisia vaalean turkooseja :)

  VastaaPoista