lauantai 15. toukokuuta 2010

Helppo kangasruusu

Kohta on häiden sesonkiaika ja monet pikkutytöt hihkuvat riemuissaan, kun ovat saaneet kunnian päästä morsiusneidoiksi. Tässä idea, jolla voi luoda yksityiskohtia morsiusneitojen mekkoihin - ja miksei aikuisillekin.Tarvitset neliönmuotoisen palan kangasta, lankaa, sekä tavallisen ompeluneulan. Oman kangasneliöni leveys oli 22cm.


Taita kangas niin, että se muodostsaa kolmion ja ompele sekä taitos, että taitoksen vastakkainen sivu löyhästi vaihtelevan pituisin pistoin. Omat pistoni vaihtelivat välillä 0.5cm - 1.5cm. Pistojen pitää olla epäsäännöllisiä, jotta ruusu näyttäisi luonnollisemmalta. Käytä ompeluun vahvaa, tai kaksinkertaista ompelulankaa. Mitoita ompelulangan pituus hieman liian pitkäksi ompelun kokoon nähden.Jätä neula roikkumaan, kun olet saanut ompelun valmiiksi. Nyt on aika muotoilla ruusu, mutta se pitää vielä lopuksi ommella pysymään muodossaan ja helpoiten se sujuu, kun lanka ja neula ovat jo valmiiksi kiinni työssä. Vedä langan molemmista päistä siten että kangas menee ryttyyn. Ala sitten kääntää kolmiota kuin pussia. Työnnä kulma sormellasi kohti aukkoa, mutta älä käännä loppuun asti. Muotoile ruusua vetämällä langoista ja kääntämällä kangasta. Voit käyttää neulaa apuna. Menee varmasti hetki, että saat kukan muotoonsa, joten älä hermostu vaikka se ei heti onnistuisikaan.Kun olet saanut kukan muotoiltua, käännä repsottavat reunat kukan alle pieneksi varren tyngäksi ja ompele ne kiinni toisiinsa. Yksinkertaisimmillaan kukka kiinnittyy pukuun pienellä hakaneulalla, mutta sen voi toki ommellakin.

7 kommenttia:

 1. Onpa kaunis, näillähän voisi koristella vaikka ja mitä!

  VastaaPoista
 2. Juu, kyllähän nuo sopivat vaikka kasseihin ym. :)

  VastaaPoista
 3. apua, mä en tajunnu tota ohjetta : ala kääntää kolmiota kuin pussia ? työnnä kulma ohi aukkoa ? oon varmaan tosi nuija mut kokeilit eikä siit tullu mitään.
  osaatko neuvoa tarkemmin et tää tollokin tajuis

  VastaaPoista
 4. Yritän selventää :)

  Eli kun neliö on ommeltu kolmion muotoiseksi pussiksi, sitä aletaan kääntää oikeinpäin. Eli ihan niin kuin olisit halunnut tehdä kolmion muotoisen pussin ja nyt kääntäisit sen oikein päin. Työnnät siis kolmiopussin alaosaa - eli kulmaa, kohti pussin suuaukkoa. Et kuitenkaan käännä pussia koskaan kokonaan, vaan jätät sen "puolitiehen" niin siitä tulee ruusun näköinen.

  Toivottavasti tämä selvensi. Kannattaa kokeilla. Tekemällä sen parhaiten näkee, että miten juttu toimii :)

  VastaaPoista
 5. aa nyt kirkaistu lamppu päässänbi :) kiitos, kokeilen uudelleen... eli kuviollinen harsitaan oikeatpuolet vastakkain

  VastaaPoista
 6. Kokeilin kukkasen tekoa vähän paksummasta kankaasta, ei näytä aivan samalta mutta tulipa kuitenkin tehtyä. Linkitin tämän ohjeen myös uutukaiseen blogiini, toivottavasti se on ok :)

  VastaaPoista
 7. ihana! Tuo sopii täydellisesti käsityö mekkooni! Kiitos tästä :3

  VastaaPoista